Ποια άρθρα θα σου φέρουν ποιοτικές συνεργασίες

Το καλύτερο μου άρθρο δεν είναι αυτό με τα περισσότερα likes ή τις περισσότερες επισκέψεις.
Το άρθρο με τις περισσότερες επισκέψεις δεν είναι αυτό που δημιουργεί τις περισσότερες επαφές.
Υπάρχουν άρθρα για τα οποία είμαι λίγο περισσότερο περήφανος. Αυτά τα άρθρα δεν μου έφεραν περισσότερες επαφές. Αλλά δημιούργησαν ποιοτικές σχέσεις. Δεν μπορώ να το αποδείξω, γιατί δεν φαίνεται στα στατιστικά. Το γνωρίζω, όμως, επειδή μου το επιβεβαίωσαν οι συζητήσεις μ’αυτούς που επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί μου.

Great content vs Popular Content

Θα μπορούσες να κάνεις μια έρευνα, με όλα τα σύγχρονα μέσα, για να βγάλεις τις θεματολογίες που έχουν νόημα ν’ αναπτύξεις. Το μόνο που κάνουν αυτές οι έρευνες, είναι να δείχνουν τα trends και τα popular topics. Το να κυνηγάς τα trends είναι ένας αγώνας δρόμου χωρίς τελικό προορισμό.

Αν, όμως, θέλεις να προσφέρεις ό,τι καλύτερο έχεις, θα χρειαστεί να σταματήσεις να επηρεάζεσαι από τον κόσμο. Δεν μπορεί κανείς ν’αξιολογήσει πότε δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Οι καλύτερες μας δημιουργίες δεν καταλαβαίνουν από trends και μόδες. Όμως, οι καλύτερες μας δημιουργίες μπορούν να δημιουργήσουν trends.

Η μέθοδος Pressfield;

Το βιβλίο “Ο Πόλεμος της Τέχνης” του Pressfield, αναφέρεται σ’αυτό το θέμα ως “προσανατολισμός του επαγγελματία”.
Αυτό που προτείνει, και το συμμερίζομαι 100%, είναι να σταματήσουμε να προσανατολιζόμαστε ιεραρχικά. Πάντα θα τρέχουμε για να φτάσουμε αυτούς που είναι πιο ψηλά ή θα φοβόμαστε να μην μας φτάσουν αυτοί που βρίσκονται από πίσω μας.
Ο Pressfield προτείνει να προσανατολιστούμε χωρικά, δλδ να ορίσουμε που μπορούμε να προσφέρουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να επικεντρωθούμε μόνο εκεί. Αυτός ο χώρος είναι το βασίλειό μας. Όσα επενδύουμε σ’αυτόν τον χώρο, τόσα και παραπάνω μας επιστρέφονται.
Έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα μείνει και θα ξεχωρήσει.

Πώς μεταφράζεται αυτό στα Social Media;

Επικεντρώσου στο δικό σου blog, στο δικό σου Facebook page, στο κόσμου που αφιερώνει να σε διαβάσει και σε αυτόν που σου έχει δηλώσει με ένα like να εμφανίζεσαι στο Newsfeed του. Μη βλέπεις πόσα visits, πόσα likes και πόσο engagement έχουν οι άλλοι. Μη συγκρίνεσαι με κανέναν. Με τον μόνο που πρέπει να συγκριθείς είναι με τον καλύτερο σου εαυτό. Γνωρίζεις σε ποιο τομέα μπορείς να βελτιωθείς. Επίσης, επένδυσε χρόνο και χρήμα για να γίνεις καλύτερος, και όχι για ν’αποκτήσεις  likes, followers και visits.
Το καλύτερο, το εξαιρετικό, το αξιοσημείωτο βγαίνει από μέσα μας κι όχι επειδή βασιστήκαμε σε trends και έρευνες. Η καλύτερη σου δημιουργία θα σου φέρει ποιοτικά likes, ποιοτικούς followers, ποιοτικά visits και τις συνεργασίες που επιθυμείς.

Στο τέλος, ίσως γίνεις popular και famous.

War-of-Art-Part-2

O σατανικός Pressfield με το βιβλίο του “Ο Πόλεμος Της Τέχνης” (The War Of Art) μπορεί να σε βοηθήσει να πετάξεις όλες τις δικαιολογίες και απλά ν’αρχίσεις να γράφεις.
Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Μόνο 11€ κοστίζει ;)

2 replies
  1. Maria
    Maria says:

    Μετά απο τον pressfield απλά τελειώνουν οι δικαιολογίες και η ευθύνη πλέον ειναι δική μας. Φοβερό βιβλίο και πολύ ωραίο το άρθρο σου. :)

Comments are closed.