2 λόγοι γιατί δεν θα πετύχει ποτέ η στρατηγική σου

Πολλές φορές δεν είναι και τόσο κακή η στρατηγική που επέλεξες ν’ακολουθήσεις. Απ’όπου και να την τσίμπησες, όσα άρθρα και να διάβασες για Social Media Strategy, το πρόβλημα δεν είναι η στρατηγική. Το πρόβλημα είναι αυτοί που την υλοποιούν.

Περίπτωση 1η 
Δεν αντέχουν πολύ καιρό με μια στρατηγική κι αλλάζουν συνέχεια. Δεν έχουν την υπομονή, οπότε κι εντελώς άκυρη να είναι η στρατηγική, δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν ποτέ τι έφταιγε τελικά που δεν κατάφεραν να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Περίπτωση 2η
Ακολουθούν κατά γράμμα τι λέει η προτεινόμενη στρατηγική χωρίς να έχουν κατανοήσει γιατί το κάνουν.
Για παράδειγμα: Γιατί να μην απαντάω άσχημα στο κόσμο; Γιατί να κάνω post κάθε μέρα; Γιατί να είμαι πιο άμεσος και προσωπικός; Επειδή το γράφει το χαρτί δίπλα στο γραφείο μου;

Πολλοί δεν γνωρίζουν τι επίδραση έχει η κάθε τους ενέργεια. Δεν έχουν παρατηρήσει τι προκαλεί στους άλλους η συμπεριφορά τους, πως επηρεάζει το ύφος τους αναγνώστες τους, ποια η διαφορά αν απαντήσει στο email αμέσως ή μετά από μια βδομάδα; Αν δεν τα κατανοήσουμε αυτά, δεν πρόκειται να πετύχει καμία στρατηγική. Μπορεί να γίνονται άψογα και με λεπτομέρεια όλα τα βήματα, αλλά θα λείπει η ψυχή. Για να γοητεύσω το κόσμο δεν αρκεί να ν’ακολουθώ και να εκτελώ οδηγίες.

PS: Το ιδανικό είναι να υπάρχει στρατηγική στα μέτρα σου και όχι γενικότητες που βγαίνουν μέσα από έρευνες.