Ποια είναι η εντύπωσή μου για το internet

This is my impression of the internet” posted by @alexmolotkov
internet-impression

Everyone is better than you

Η ζωή των άλλων πάντα είχε περισσότερο ενδιαφέρον. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Με την βοήθεια των Social Media, πιστεύουμε πως έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την ζωή των άλλων. Ξαφνικά μας τρομάζει η κοινωνία και τους βαφτίσαμε “Η γενιά του ναρκισσισμού”, “Η νέοι χωρίς αξίες”, “Οι digital rich” και “οι ντεμέκ internet celebrities”.

Βέβαια, ο κόσμος δεν ασχολείται μόνο με τις προσωπικές ζωές των άλλων, αλλά και με τις επιχειρήσεις. Έχεις ακούσει για τον “προπονητή της κερκίδας” στα γήπεδα; Υπάρχει και ο “σύμβουλος του καναπέ” στο Facebook.
Έχω δει να σχολιάζουν τα πάντα για τις εταιρικές παρουσίες των άλλων. Δε θέλω, όμως, να σχολιάσω τον λόγο για τον οποίο κοροϊδεύουν τις online παρουσίες των άλλων.

Is there any hope?

Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που αναγνωρίζουν την καλή πρόθεση και χρησιμοποιούν τα Social Media για να βοηθήσουν και να δικτυωθούν με άλλους ανθρώπους.
Για παράδειγμα, πριν τρεις βδομάδες, μου έστειλε email ο Γιώργος. Μου έγραψε πως με παρακολουθεί και έχει προσέξει κάποια ορθογραφικά λάθη σε 2-3 σημεία στο νέο μου site.
Χθες μου έστειλε η Κωνσταντίνα (@ntinakorn) ένα email. Γράφει πως πιστεύει να μην ταιριάζει και τόσο το popup για την εγγραφή στο Newsletter.
Και οι δυο είχαν δίκιο. Αυτά που μου έγραφαν δεν τα είχα προσέξει, κι εννοείται πως τα διόρθωσα.

Γιώργο και Κωνσταντίνα, you have my attention!
Όχι επειδή με βοηθήσατε, αλλά επειδή εκτιμώ πάρα πολύ την ανιδιοτελή συμπεριφορά σας. Είναι σπάνιο! Keep up!
Με τέτοιους ανθρώπους θέλω να συνεργάζομαι. Με τέτοιους χαρακτήρες θέλω να συζητώ γιατί νοιάζονται.

Υπάρχουν ευκαιρίες  με τα Social Media. Είναι περισσότερες από ποτέ. Εμείς αποφασίζουμε πως θα τις εκμεταλλευτούμε. Πολλές φορές αρκεί απλά να δούμε το κόσμο με άλλη ματιά.