Γεια σας, μοιράζουμε κάποια διαφημιστικά φυλλάδια!

Χτυπάει το θυροτηλέφωνο. Σηκώνω το ακουστικό και ακούω μια φωνή να λέει: “Γεια σας. Μοιράζουμε κάποια διαφημιστικά φυλλάδια”.
Συμβαίνει συχνά. Τουλάχιστον 3 φορές κάθε βδομάδα.

Στο φανάρι το ίδιο. Κάθε μέρα πετάω τουλάχιστον 2 φυλλάδια που μου έβαλαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Κοτσαδόροι, μαθήματα αγγλικών, αγορές χρυσού, έπιπλα, ηλεκτρονικά και δε συμμαζεύεται.

Πόσο κοστίζουν 5000 χιλιάδες διαφημιστικά flyer; 100 ευρώ; Άντε, να δώσεις κι άλλα 200 ευρώ στην εταιρία για τη διανομή.
Όλα αυτά, για να μοιραστεί σε άσχετους ανθρώπους το φυλλάδιο με το όνομα και το λογότυπό σου. Ξέρεις πόσα καταλήγουν στα σκουπίδια; Πόσοι πραγματικά διαβάζουν τα διαφημιστικά φυλλάδιά σου; Και πόσοι σε βλέπουν ως ένα brand που απλά τους πρήζει;
Πεταμένα λεφτά. Δεν ισχύει αυτό μόνο σήμερα επειδή έχουμε το Facebook. Πάντα ήταν έτσι. Γενικά, αυτός ο τρόπος προώθησης είναι άστοχος, επιθετικός, ενοχλητικός και με πάρα πολύ μικρή απόδοση.
Σήμερα έχουμε τα μέσα. Μπορούμε να βρούμε στοχευμένα το κοινό μας.

Η απάντηση συχνά είναι: Και όλοι αυτοί που κάνουν αυτήν τη δουλειά τι θα απογίνουν; Οι τυπογράφοι, οι ανειδίκευτοι διανομείς, οι νταβατζήδες μεσάζοντες που δεν έχουν καμία σχέση με marketing.
Εσένα τι σε νοιάζει;
Με την ίδια λογική δε θα προτιμήσουμε υβριδικά αυτοκίνητα για να στηρίξουμε την βιομηχανία πετρελαίου.

To Social Business δεν έχει καμία σχέση με τα Social Media

To μήνυμα δεν είναι “ΟΧΙ στα Flyer! ΝΑΙ στα Social Media”. Ξέρω κόσμο που έχει πάντα κάποια διαφημιστικά flyer στην τσάντα τους και τα δίνει στοχευμένα και αποτελεσματικά. Κάθε ευρώ που επενδύεις πρέπει να εξυπηρετεί κάποιο σκοπό πέρα από το Brand Awareness.

Αν νοιάζεσαι πραγματικά για τον πελάτη σου θα βρεις τρόπο να τον προσεγγίσεις, με ή χωρίς Social Media.
Πώς να το κάνεις;
Σου έδειξε κανείς πώς να φροντίζεις τους φίλους σου;

3 replies
 1. Yannis Kyriakidis
  Yannis Kyriakidis says:

  Εξαιρετικό άρθρο.Ωραίος.
  Απλά πολύ ωραίος.
  Σχεδόν πάρα πολύ ωραίος.

   • AIGAINST ADVERTISING PAPERS
    AIGAINST ADVERTISING PAPERS says:

    Τα διαφημιστικά φυλλάδια θεωρούνται κατά κανόνα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και γι’αυτό το λόγο δεν έχουν ΟΥΔΕΜΙΑ θέση κάτω από την πόρτα του σπιτιού μας, είτε στο ράφι της εισόδου, είτε στο γραμματοκιβώτιο, είτε ακόμη και στα ΠΑΡΜΠΡΙΖ των μεταφορικών μας μέσων, εάν λάβουμε σωστά υπόψη μας την πολιτική περί διαφημιστικής κινήσεως σε άλλες χώρες του εξωτερικού, η οποία εφαρμόζεται με ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό τρόπο, έναντι εδώ στην Ελλάδα που εφαρμόζεται ΔΥΣΤΥΧΩΣ με τρόπο ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΙΚΟ, με κίνητρο την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ανυποψίαστων κορόιδων άλα εργασιακά, για την εξασφάλιση του ΜΑΥΡΟΥ κέρδους…

    ‘ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΛΑΔΕΣ,
    ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ “ΕΤΑΙΡΙΕΣ” ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.
    ΣΩΣΤΕΣ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΕΣ’!

Comments are closed.