Πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνεις;

Υπάρχει λόγος, γιατί οι φίλοι σου και οι γονείς σου δεν καταλαβαίνουν ακριβώς τι δουλειά κάνεις. Φταίει ότι δεν έχει καμία σχέση αυτό που πραγματικά κάνεις, με το τι πιστεύει ο κόσμος για σένα.

Πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνεις;

Get Rid Of Job Titles

Οι τίτλοι και οι ταμπέλες δε βοηθάνε καθόλου σ’ αυτό. Ο κόσμος τους χρησιμοποιεί, αλλά μόνο κακό σου κάνουν. Εξυπηρετούν τους μέτριους ή κακούς επαγγελματίες.
Δυστυχώς σε συγκρίνουν με όλους τους άλλους που χρησιμοποιούν τον ίδιο τίτλο. Εσύ, όμως, σε κάτι διαφέρεις από τους άλλους, σωστά; Διαφέρεις στις δεξιότητες, στην εμπειρία σου και γενικά στην πορεία σου για να φτάσεις εδώ που είσαι.
Σε πρώτη φάση όλα αυτά όμως δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Αυτό που σε ξεχωρίζει πραγματικά στα μάτια του κοινού είναι ο σκοπός σου.

May I Have Your Attention Please!

Δε με νοιάζει πώς ή γιατί το κάνεις!  Ούτε και η τιμή με νοιάζει.
Αυτό που μ’ενδιαφέρει είναι τι μπορείς να κάνεις για μένα. Στη συνέχεια θα σου δώσω ό,τι πιο πολύτιμο έχω: Την προσοχή μου.
Όλος ο αγώνας γίνεται για να ξεχωρίσεις και να σου δώσουν σημασία. Αυτό που πραγματικά ζητάς είναι λίγο χρόνο σε μια καθημερινότητα με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και γεμάτη από περισπασμούς. Για να κερδίσεις την προσοχή μου, δε λειτουργούν πλέον τα έξυπνα slogan και οι διαφημιστικές καμπάνιες.
Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ως κύριο σκοπό το κέρδος. Γι’ αυτό και δεν εμπιστεύεται κανείς οτιδήποτε λες εσύ.

Create meaningful experiences

Πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις την προσοχή μου. Και πώς να το κάνεις αυτό πριν καν σε δοκιμάσω; Ένας τρόπος είναι το word-of-mouth. Το πρόβλημα ως τώρα με το offline word-of-mouth είναι πως ο καθένας μπορεί να αντιλαμβάνεται κάτι διαφορετικό ως προς αυτό που κάνεις.
Με τα Social Media αλλάζουν τα πράγματα.
Για παράδειγμα, αν σε προτείνω σε κάποιον, θα του πω τις δικές μου εμπειρίες και τι κέρδισα απ’ όλη τη συνεργασία μας. Η επαγγελματική σου κάρτα συνοδεύεται με μία ιστορία. Σε αυτήν την ιστορία το μόνο που μπορείς να ελέγχεις εσύ είναι οι εμπειρίες.
Στα Social Media μπορείς να συν-δημιουργείς τις ιστορίες με τον κόσμο. Να τονίζεις τα αξιόλογα σημεία σε οτιδήποτε κάνεις και να αφήνεις το κόσμο να το συζητάνε και να το σχολιάζουν.
Αυτές οι ιστορίες είναι που μοιράζεται ο κόσμος. Ιστορίες, γεμάτες πραγματικές εμπειρίες.

Ξεκίνα εσύ να μοιράζεσαι όλα αυτά που πιστεύεις ότι βοηθάνε το κόσμο. Δώσε λύσεις για τα μικρά προβλήματα και θα δεις ότι θα επικοινωνούν μαζί σου και θα πληρώνεσαι για μεγαλύτερα project.
Έτσι εξελίσσεσαι μαζί με το κόσμο. Μέσα από  το διάλογο συν-δημιουργείς μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος είσαι και τι μπορείς να προσφέρεις.

Where To Start

Ξεκίνα από την αρχή! Τι μπορείς να κάνεις για μένα;

Πρόσφατα είχαμε αυτή τη συζήτηση αυτή στο facebook στο παρακάτω Post.

Δεν περίμενα τόσο μεγάλη συμμετοχή. Εκτός από τα σχόλια, έλαβα πάρα πολλά μηνύματα και email. Ήξερα, ότι είναι δύσκολο να απαντήσεις σε 140 χαρακτήρες. Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι όλοι αυτοί που απάντησαν με διέψευσαν. Είναι τελικά περισσότερος κόσμος που κάνει αυτό που αγαπάει απ’ όσο νόμιζα. Είναι αρκετοί αυτοί που παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους και φεύγουν από τη λογική πως το κράτος τους χρωστάει μια θέση εργασίας.

1 reply
  1. constantinoskg
    constantinoskg says:

    Τολη ζουμε τα blog post σου να ακολουθούμε…!! περιμένουμε την συνεχεία , σιγα σιγα θα γίνεις για ολους , το σημείο αναφοράς στην επαγγελματική μας καριέρα στα social media !!!
    VIVA !!!

Comments are closed.